Vereniging Vlieghinder Stichtse Vecht en Wijdemeren

Vanaf september 2017 is iedereen die zich zorgen maakt over toenemende geluidsoverlast en milieuvervuiling door vliegverkeer van harte uitgenodigd om ook zijn stem voor stilte uit te brengen. Inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers in het Groene Hart én daarbuiten kunnen daarvoor terecht op www.ikstemvoorstilte.nl. De campagne is ook te volgen op Facebook: facebook.com/geefstilteeenstem en twitter.com/stemstilte.

 

 

Het gehele persbericht

 

 

Groen aan de buurt

 

Heeft u een goed idee voor groen in de wijk?

 

Per 21 augustus (t/m 21 november!) kunnen bewoners(groepen) zich inschrijven om een voucher van 500 of 1000 euro te krijgen voor het realiseren van een groen initiatief.

 Link: http://www.groenaandebuurt.nl/vouchers-beleef-en-bewonder/

De vouchers moeten worden besteed aan een fysiek project dat zich richt op de realisatie van groen in brede zin in een stad of dorp in de provincie Utrecht, of in het buitengebied van de provincie Utrecht.

Snoeien van bomen in Reigerskamp

 

Planning snoeiwerk bomen

 

Deze week is de groenaannemer begonnen met het snoeien van bomen in Stichtse Vecht. Dit zijn reguliere werkzaamheden om de bomen gezond en veilig te houden.  

Op basis van inspectiegegevens en meldingen is bepaald welke bomen deze periode worden gesnoeid (niet alle bomen worden gesnoeid).  

Voor Maarssenbroek is het startmoment nog niet precies vastgesteld, het moet in ieder geval dit jaar zijn afgerond 

In de online nieuwsbrief van Stichtse Vecht wordt hier elke 2 weken over bericht.

In de plattegrond in deze link is met rode stippen aangegeven welke bomen er gesnoeid gaan worden.

 

 

 

 

Spannend struinen en spelen bij het Milieu Educatief Centrum

Het MEC Maarssen is gelegen in het park Reigerskamp, naast het Superspeelspoor en kinderboerderij Otterspoor. Het MEC verzorgt al meer dan 20 jaar, met veel plezier,  natuur- en milieu educatie voor de scholen in de Gemeente Stichtse Vecht. Wij bieden de scholen leskisten, tentoonstellingen en natuurexcursies aan. Daarnaast verzorgen wij ook recreatieve activiteiten. Op woensdagmiddag kun je bij ons binnenlopen om een natuurkwartiertje uit te voeren, op stap te gaan met een kaboutertasje of aan de slag te gaan in de buurtmoestuin. Elk voorjaar hebben we een driemaandelijks evenement, zoals bijvoorbeeld een natuurtheater met Boswachter Beer. In onze tuin wordt veel gespeeld, je kunt lekker kliederen in de modderkeuken, spetteren bij de waterpomp en struinen door ons ‘bos’, gluren achter het aardeluik … en nog veel meer.

Voor het hele artikel, klik hier.