Buurtzorg Jong

Stichtse Vecht is als één van de eerste gemeenten in het land gestart met een speciaal zorgteam in de buurt, genaamd Buurtzorg Jong. Zij werken vanuit het motto ‘Eerst buurten, dan zorgen’.  Het is een klein zelfsturend team met verschillende professionals en valt onder het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Klik hier voor het hele persbericht

Hoofdmenu - Bewoners

Vraag & Antwoord

Op deze pagina worden vragen van bewoners aan de wijkcommissie geplaatst met het antwoord.

Jongeren

Wat is er voor jongeren te doen in Maarssen?

Kinderen

Wat is er voor kinderen te doen in Maarssen ?

Ouderen

Wat is er voor ouderen te doen in Maarssen ?

Kinderen

In het wijkpark Reigerskamp kunnen kinderen heerlijk spelen.

Je hebt daar kinderboerderij Otterspoor. Deze is elke dag geopend van 10.00 - 17.00 uur, kom een keertje bij de dieren kijken. Kijk ook eens op hun site http://home.wanadoo.nl/otterspoor.

Naast de kinderboerderij is het MEC, Milieu Educatief Centrum, gevestigd. Daar kun je iets leren over de natuur en het milieu.

Er zijn drie tentoonstellingen per jaar voor elke leeftijd iets. Het MEC heeft een documentatiecentrum en een ontdektuin en gezellige doe-middagen.

Openingstijden van het MEC op maandag van 10.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. De documentatieruimte is open op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

Spelen kun je bij het superspeelspoor. Dit avontuurlijke speelspoor is pas sinds september 2009 klaar. Met een piratenschip, trekvlotten, hangbrug, een egelspoor en een eendenspoor. Het superspeelspoor is voor kinderen tot en met 12 jaar. Je moet gauw eens komen kijken!

 

Jongeren

Sample Image

 

 

 

 

Jongerenopbouwwerk

In de onze visie is de hedendaagse jongerenwerker (of jeugdopbouwwerker) de verbindende schakel tussen de leefwereld van jongeren en het systeem waarin volwassenen functioneren. Om deze rol goed te kunnen vervullen vormt (pro-)actieve benadering van jongeren de kern van de uitvoering.

Het jeugdopbouwwerk wordt uitgevoerd binnen de relatie opdrachtgever/opdrachtnemer, in een tandemsamenwerking met duidelijke taak- en verantwoordelijkheidsverdeling en met oog voor ieders deskundigheid.
Voor de jongerenwerkers van Jeugd-Punt geldt het uitgangspunt dat er gewerkt wordt met jongeren, maar voor de gemeente.

Bij ambulant werk worden jongeren opgezocht op de plekken, waar zij zich ophouden. Dat kan dus zijn op straat, maar ook bij verenigingen, op school of bij populaire uitgaansgelegenheden. Voor de uitvoering van dit werk en het opstellen van groepsanalyses hanteert Jeugd-Punt een protocol ‘ambulant werken’.

De doelgroepen van het jeugdopbouwwerk zijn tieners (10–16 jaar) en jongeren (16–23 jaar). In de uitvoering richt het jeugdopbouwwerk zich vooral op die groepen, die over het algemeen minder dan gemiddeld gebruikmaken van bestaande voorzieningen en gemeenschappelijk kenmerken hebben. Dat kunnen risico’s zijn (gezondheid, vandalisme en dergelijke), maar ook kansen om op een positieve manier vorm te geven aan de vrije tijd of actief te zijn in de wijk of buurt.

 

Meer info, check Facebook & Twitter of via www.Jeugd-Punt.nl

 

 

Sample Image

 

 

 

 

Wat is er voor jongeren te doen in Maarssen?

In juni 2008 is het project ‘Whatever in Maarssen’ (WIM) gestart. Dit project heeft als doel een passend activiteitenaanbod te creëren voor de jongeren in Maarssen en de jongeren-participatie te bevorderen door samen te werken met de jongeren zelf en verschillende (jongeren)organisaties in de gemeente Maarssen. Kijk op: www.whateverinmaarssen.nl.